Kosten & Vergoedingen 2017

Zoals elk jaar heeft u in december de mogelijkheid om te kiezen voor een andere zorgverzekeraar.Wij informeren graag welke zorgverzekeraars een overeenkomst hebben gesloten met onze praktijk, zodat u deze informatie mee kunt nemen in uw keuze.

De hoogte van de vergoeding voor uw behandeling bij dr. Van Loon hangt o.a. af van uw zorgverzekeraar en de polis die u afsluit. Er zijn twee verschillende polissen: naturaverzekering en restitutieverzekering:

Naturaverzekering:

  • Volledige vergoeding als de specialist gecontracteerd is door de verzekeraar, factuur rechtstreeks naar de zorgverzekering;
  • Een vergoeding tot 50-75% als de specialist niet gecontracteerd is, u betaalt de factuur zelf aan de zorgaanbieder en declareert vervolgens zelf bij uw zorgverzekering

(De zogenaamde budgetpolissen zijn naturaverzekeringen, waarbij de artsenkeuze voor een aantal soorten aandoeningen en behandelingen nog verder ingeperkt is.)

Restitutieverzekering:
  • Volledige vrije artsenkeuze, u krijgt 100% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed van de verzekeraar.
  • U betaalt de factuur rechtstreeks aan de zorgaanbieder en declareert zelf bij uw zorgverzekering

Gecontracteerde zorgverzekeraars:
Menzis (Anderzorg, Azivo, Hema) en CZ (Delta Lloyd, OHRA)

Bent u verzekerd bij Menzis of CZ (Delta Lloyd/OHRA) dan sturen wij  de rekening rechtstreeks naar de verzekeraar. De factuur wordt dan volledig vergoed, met uitzondering van het verplichte, en eventuele vrijwillig verhoogde, eigen risico (€ 375,00 per jaar).

Kiest u voor een naturapolis bij een andere verzekeraar dan betekent dit dat u de factuur voor uw behandeling niet volledig vergoed krijgt, maar slechts  50%-80%.

Behandeltrajecten die in het vorige jaar zijn gestart en in het huidige jaar worden afgesloten, vallen onder de afspraken en verzekeraar waar u in het vorige jaar verzekerd was.

Tenslotte
Indien u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook uw zorgverzekeraar kan u uitgebreid informeren.

 

> DOWNLOAD Tarievenlijst

www.nza.nl - Voor informatie over DBC/DOT’s en rekening van zorgverlener.

Afspraak maken?

Maak telefonisch een afspraak
Tel: 030 - 231 67 55 
Donderdag 10.00 - 14.00 u


per 1 januari 2018 heeft Dr. Van Loon alleen spreekuur op donderdag. De praktijk is telefonisch bereikbaar op donderdag van 10.00-14.00 uur. Buiten deze uren blijft de praktijk via e-mail bereikbaar.

Meer informatie?

Stuur een e-mail naar:
fvanloon@internistvanloon.nl


Praktijk erkenning

AGB-codes:
22227129 & 03043857

Specialisten erkenning

BIG-registratie:
590 225 66 201